Thursday, March 5, 2009

Tariceanu l-ar vrea pe Johannis

Calin Tariceanu cauta adversar pentru Basescu, planul de bataie prinde contur cu repeziciune cu cat Congresul PNL este mai aproape. Aflat in mare primejdie de a-si pierde puterea in PNL , el a decis sa caute solutia salvatoare pentru a calma efervescenta din interior.Dupa cum a declarat ieri la Antena 3 , n-ar avea niciun gand sa-si umfle muschii in fata lui Basescu.Asadar s-a gandit la o varianta in care i-ar sufla si adversarului sau Crin Antonescu sansa de a-l invinge la Congres si in acelasi timp ar linisti orgoliosii din partid, propunand un independent in persoana Primarului Sibiului Klaus Johannis.Pe care n-au reusit sa-l convinga inca si nici nu cred ca are prea mari sanse.O noua greseala tactica, o noua gafa impardonabila care pune PNL in lumina fostei CDR cand Milica Constantinescu a ales un alt independent in persoana lui Mugur Isarescu. A fost strategia criminala si startul procesului de disolutie PNTCD.Aveam impresia ca Tariceanu e mult mai tehnic decat Constantinescu , m-am inselat.Pozitia pasiva, necombatanta- pe care C.P. Tariceanu vrea sa o impuna PNL, echivaleaza cu anularea calitatii de forta a opozitiei. Aceasta schema tactica arunca PNL intr-o partida riscanta de "ruleta ruseasca".Un comportament straniu, greu de analizat, bazat pe calcule strategice neinspirate. Prin aceste artificii , Tariceanu isi inlatura masca relaxata a sinceritatii, lasand locul orgoliilor pesonale pentru care unii sunt capabili sa riste totul, inclusiv propriul partid.

19 comments :

Garcia Muerte said...

Tariceanu incepe sa judece dupa principiul "dupa mine, potopul!" si acest fapt ii va aduce disparitia din viata politica.

De dragul de a vedea si capra antonesciana moarta individul este in stare de compromisuri care ar putea sterge PNL - ul din viata politica.

Johannis este apropiat de PNL dar nu este membru de partid. Joaca aceasta de-a "endependentu" este toxica pentru PNL. Acum este momentul ca acest partid sa intre in constiinta electoratului prin intermediul imaginii unei personalitati puternice.

Daca acest moment va fi ratat deja se va putea canta prohodul ultimului partid politic istoric din Romania.

Anonymous said...

Klaus Johannis era parca curtat intens de PD-L ,ba chiar propus sa fie priministru.Don Antonio tradare pe fata?
Adica un reprezentant al unei minoritati are mai multe sanse decat un candidat PNL?
Cine pune botul la o asa intoxicare?

Marius Mina said...

@Garcia, lucrul pe care n-am sa-l inteleg niciodata este mireasma puterii, cum te poate transforma intr-un obiect inert si cat de repede te spargi dupa aceea la cea mai mica atingere.

@Filip, mai ai nevoie de alte dovezi?

Anonymous said...

Daca mana-ti slaba sceptrul o apasa
Altuia mai vrednic locul tau il lasa!

SANTA KLAUS , IS COMING, TO DAWN ! :)

Anonymous said...

Ar fi cea mai mare gresala cooptarea lui Johanis pentru lupta cu Primul Paharnic al Tarii. Desi il stimez foarte mult pe edilul Sibiului (un oras de care se leaga prima jumatate a vietii mele :D), notorietatea acestuia, cel putin la nivel national, este una artificiala. Plus ca daca se enerveaza Baselu si arunca argumente nationaliste, se duce dracului tot proiectul lui Tari. Raman la parerea mea, Antonescu, adversar al lui T.B..Cu Geoana in carti, turul 2 se joaca tare intre Antonescu si Basescu, Primul va invinge cu votul negativ.

Anonymous said...

Ar prinde bine doar in transilvania, in regat ar fi killarit; Romania nu e America, trezeste-te Taricene !

Anonymous said...

Calin Popescu Tariceanu este un politican rasat si inteligent, debarcarea lui din fruntea PNL ar insemna o sinucidere pentru acest partid.Johannis e o alegere foarte inspirata.

Anonymous said...

Ce oameni la nivel inalt exista in Romania!Lepadaturi si tarfe!Cand te uiti la a.saftoiu ,ai impresia ca e cea mai inocenta si pura femeie din lume si cand colo...!Astia sunt oamenii pe care se bazeaza Tariceanu?

Anonymous said...

Din pacate aici trebuie sa-ti dau dreptate !

Marius Mina said...

@Chat Noir, mai bine mai tarziu decat niciodata.

Anonymous said...

Johannis e omul lui Basescu si o stii si tu prea bine (informatiile de la alegerea premierului nu au fost false, ci doar johanniis nu a avut unda verde din "occident"). ce face tariceanu acuma e un fel de hai sa nu pic si mai mult de papagal. johannis ar putea candida nu daca pnl vrea, ci doar daca are convingerea ca "occidentul" il va sustine

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

@Marius,
Cum spui, "mireasma" puterii te transforma. Remarc cu stupoare cat de desprinsi sunt politicienii de lumea reala. Tariceanu il vrea pe Johannis fara sa inteleaga ca nu va fi votat de romani.
Basescu ii someaza pe romani sa se duca sa-si plateasca creditele. De parca rau-platnicii cu intentie ar fi regula, nu exceptia!
Normal, el si neamul lui nu au credite. Si daca au avut, probabil au fost "nerambursabile"!

Marius Mina said...

@Ruxi, din pacate asta este adevarul, se intampla mai peste tot acolo unde puterea corupe si in final, te desfiinteaza.Basescu isi va achita nota in toamna.E pe drumul cel bun al mantuirii.Un pericol public si international sesizat de toata lumea.

Anonymous said...

Marius, continui cu fervoare să dezinformezi. Cui crezi că-i folosesc aberaţiile pe care le lansezi? Şi tot felul de fericiţi se-apucă să muşte.

"Jurnalista". Ce scrie acea persoană e o otravă meseriaşă, amestec propagandistic de minciună cu adevăr.

Marius Mina said...

@Roxana , chiar tu pe blogul tau ai afirmat ca Johannis era asul din maneca PDL.Nu stiu la ce aberatii te referi dar am impresia ca ori nu vrei sa spui lucrurilor pe nume or cineva te manipuleaza .Daca tu preferi un independent in batalia cu Basescu eu il prefer pe Antonescu care a demonstrat ca poate.Tariceanu a recunoscut aseara ca nu poate.Dintre un potent si un im-potent ce ai alege?Din desenele tale nu inteleg decat ca unul mai tare ca Basescu nu exisita , eu cred cu totul atlceva , ca faci fara sa vrei jocurile celor interesati sa tina PNL ul la picioarele lui Basescu doar pentru cateva functii promise.Strategia voastra este perdanta si rusinoasa. Un exemplu elocvent este postarea lui Ciutacu la adresa ELenei Udrea, ai curaj sa iei taurul de coarne iti sporesc sansele de castig, nu ai sfarsesti ca Tariceanu pe banca de rezerve.Din punctul meu de vedere Tariceanu s-a descalificat prin declaratiile de ieri seara.
A pierdut enorm si se va reflecta in rezultatul votului din 21 martie.Prefer sa votez un hotarat ca Antonescu decat un nehotarat .Doar n-ai vrea sa cred ipoteza ca Geoana ar capta mai multe voturi decat Crin in primul tur.E complet nerealista si fara suport.O sa-l umileasca Antonescu Big Time.

Anonymous said...

Asta e "Marea Gaselnita" a fanariotului Tariceanu & a fanariotului kgb-ist Bogdan Olteanu: Juhannis!
--Johannis WHO???
--Johannis, un nimenipentru Romani!

HEY Roxana, tare as vrea sa vad sipe blogul tau tema asta.

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Din motive obiective(proprietarul acestui blog) incerc sa ma pronunt contra convingerilor mele. In cazul in care cineva ma va obliga sa votez, volens-nolens, cu pistolul la tampla,
intre Geoana si Antonescu, il prefer pe cel de-al doilea.
Repet, daca sunt obligata sa votez!
Oricum,turul 2 nu va fi intre ei!

Marius Mina said...

@ Ruxi ,nu e dracul chiar atat de rozz...Ma bucura semnalul tau.
Deci, se poate !Pregatiti-va de asaltul din toamna.

Marius Mina said...

@Felicia Mandrea, totul e posibil, never say never.