Thursday, November 26, 2009

Basescu finantat de GRU a provocat caderea Guvernului Ciorbea


Fostul premier Victor Ciorbea a declarat că el a fost sabotat până la demisie, printr-o manevră a serviciilor secrete ruse, după ce declarase, la Bruxelles, că va dekaghebiza serviciile din România. Declaraţia a fost făcută la Antena 3, emisiunea “News Magazin”. Fostul premier a precizat că îl va vota pe Mircea Geoană, trecând peste limitele lui, pentru că e absolut necesar să scăpăm ţara de Băsescu. Victor Ciorbea a mai considerat că Băsescu ar trebui să lase vorbăria despre moguli şi teoria diversionistă a conspiraţiei şi să răspundă dacă a acţionat, atunci, ca agent KGB. -Roxana Iordache


Traian Basescu finantat de GRU a provocat caderea guvernului CDR


Ofiterii SIE loiali, activi pe spatiul fostelor tări sovietice, au făcut mai multe informări în Centrala SIE, despre “lucrătura” de la Bucuresti. Toate au fost blocate. Nu au ajuns nici la Seful Serviciului de Informatii Externe (SIE) din acea perioadă Cătălin Harnagea, nici la presedintele tării. Avertizorii au fost dati afară din SIE sub diferite pretexte. Mai târziu, acestia au informat Președintia, Comisia Parlamentară de Control SIE și alte instituții despre trădare si corupție. Nu au fost luati în seamă. Ba mai mult, au fost prigoniti si trecuti în rezervă fără drept de pensie.

Bani de la GRU pentru căderea guvernului Ciorbea

În perioada 1996-1997, petrecerile de la cabana de protocol a Directiei Silvice Hemeius, de lângă Bacău s-au înmultit. Cabana se află acum în Parcul de la Hemeius, o unitate de cercetare de 50 ha apartinând Institutului de Cercetări si Amenajări Silvice București (ICAS), aflată sub tutela Romsilva.

Presa locală a scris pe larg despre chiolhanele udate din plin cu băutură si animate de moldo-rusoaice, ale unor politicieni aflati la putere atunci ca si acum. Articolele respective nu au fost luate în seamă de presa centrală sau pur si simplu au dispărut de pe Internet. Mai multi politicieni, alături de ofiteri Spetsnaz (trupe speciale ale Armatei Rosii care actionează în spatele frontului, împotriva inamiculu) si GRU au pus la punct acolo strategia de prăbusire a guvernării CDR. Emil Constantinescu dăduse un semnal prea brutal de apropiere de structurile euro-atlantice.

Cel putin două partide politice au primit, la scurt timp, sponsorizări în bani prin intermediul băncii PROMEX, filiala din Moscova, prin care serviciile secrete rusești derulează de mai multi ani, activităti în România si Ucraina. Mai exact, filiala de pe strada Ilinka nr.13 a băncii PROMEX, ulterior mutată ceva mai sus pe strada Maroseyka 1, 9/2 în vecinătatea faimoasei piețe Liublianka.

În perioada 1996-1997, banii au fost transferati în România cu acordul presedintelui al filialei PROMEX generalul Mihail Gorbunov (fost angajat în Centrala Serviciului Secret al Armatei Sovietice GRU). Gorbunov este căsătorit cu o româncă Silvia si este prieten la cataramă cu miliardarii Abramovici si Hodorkovski. După ce a devenit actionar majoritar la Promex Bank, a vândut actiunile si s-a reprofilat. În momentul de fată detine una dintre cele mai mari firme rusesti de transport gaz lichefiat din Rusia. Legătura cu filiera moldovenească a afacerii era asigurată de un amiralul GRU, fost director General Adjunct al Razvarujenia – Romtehnica rusilor, al cărui nume nu-l dezvălui. Deocamdată. Ofiterul a fost reprezentant al agentiei în Spania si Franta si a fost printre altele si sef al Razvarujenia la Cairo, filială prin care se promovau exporturile de armament rusesc in zona orientului mijlociu. Se pare că în fostul sediu al băncii de pe Ilinka, oficialii de la Kremlin au mutat o mare parte a arhivelor KGB.

Despre aceste afaceri, pot da relatii Nistor Vasile, fost vicepresedinte si actual presedinte PD-L Bacău, Mihai Darie fost ofiter DIE, secretar executiv PD la acea dată si un apropiat al acestora, M.P. Cebotari. Omul de afaceri “basarabean” a fost garda de corp a unor importanti demnitari rusi, ofiter Spestnaz,apoi agent GRU sub acoperire cu experientă îndelungată în misiuni grele în tări ca Irlanda si Iordania. În vârstă de 50 de ani, Cebotari învârte afaceri cu motorină si alti combustibili, materii prime si materiale din Rusia pe teritoriul României. Recent se văita că niste românasi cu bisnisuri din domeniul real-estate i-au tras clapa dispărând cu o sumă mare de bani. Desi se laudă că ar fi moldovean, constraspionajul detine date certe că Cebotari s-a născut în Rusia, activând cu preponderență la Vladivostok. si-a luat cetățenie moldovenească, pentru a activa cât mai usor pe teritoriul României. Prima sotie locuieste la Moscova. Ultima misiune din 2008 a lui Cebotari s-a desfăsurat în Sri Lanka, la Colombo.

“Aveam treabă... A trebuit să mă duc!”, spune zâmbind Cebotari despre misiune. Serviciul de Informatii Externe îl are în atentie pe Cebotari de cel putin 10 ani, permitandu-i totusi să actioneze pe teritoriul României datorită sprijinului politic PDL.

Despre „trădarea de la Hemeius" a fost informat în amănunt si Petre Roman, sef al Partidului Democrat la acea dată. În cursul anului 2007, fostul premier declara că pe teritoriul României au rămas zeci de mii de agenți GRU si KGB, dezvăluind legăturile apropiate dintre securistul D.I.E. Marin Antonescu(fost sef filiala PDL Dambovita) si Traian Băsescu.

O criză politică anuntată

“Trădarea de la Hemeius“ s-a lăsat cu un lant de demisii, scandaluri si a culminat cu prăbusirea Guvernului Ciorbea în martie 1998.Operatiunea a fost declansata de catre actualul sef al statului, Traian Basescu.

“Specialistul în crize” cum a fost numit de opozitie Traian Băsescu a declansat nebunia politică în 28 decembrie 1997, în urma unui interviu acordat în Evenimentul Zilei, viitorului său consilier pe probleme de politică internă si mai apoi Sef SIE, Claudiu Săftoiu. Pe 29 ianuarie, ministrii PD isi depun în bloc demisiile din guvern. PD iese de la guvernare, apoi după o lună de criză în sânul Coalitiei, Victor Ciorbea demisionează. Conventia Democrată si tărănistii intrau într-o criză din care nu si-au mai revenit nici astăzi. Ei bine, despre toate aceste evenimente se stia cu cel putin trei luni înainte, cel putin la nivelul doi al conducerii Serviciului de Informații Externe. Informatiile culese de agentii români din afara tării sunt dovada că scenariul căderii guvernului Ciorbea, fusese îndelung pregătit si raportat către cercuri interesate externe.


Informările “diplomatilor”, blocate în SIE

Surse din cadrul Serviciului de Informatii Externe au confirmat că primul care a semnalat “Trădarea de la Hemeius“ a fost ofiterul sub acoperire Ilie Stănică. În 1997, Stănică era consilier economic la Stockholm si cadru “asociat” al SIE, sub directa coordonare a generalului Grigore Istrate. Stănică a cules informatii referitoare la căderea guvernului Ciorbea pe toată perioada august-septembrie 1997. A trimis o informare completă prin curier diplomatic, în Centrala SIE în septembrie-octombrie, acelasi an. Informatia a sosit în Centrală pe Spatiul Nordic – Marea Britanie, Irlanda, Stockholm, Copenhaga. Conform documentului, un agent dublu arab, trebuia să se deplaseze la Bucuresti pentru a da informatii suplimentare. Nota trimisă de Stănică, prezenta în amănunt scenariul căderii guvernului Ciorbea. Totul organizat cu ajutorul unor agenti GRU si a complicilor, ministrii în executiv. Guvernul Ciorbea, ca dealtfel si presedintele Emil Constantinescu deranjau foarte tare datorită avântului reformator si apropierii de Occident. Datele au ajuns la directia care se ocupa de curier diplomatic. La departamentul “Curier diplomatic” lucrau la vremea aceea 4 ofițeri SIE – 1 sef, 2 subalterni, 1 responsabil cu curierul diplomatic.

Unul dintre ofiteri are si acum o copie a informării lui Stănică.

Omul a fost dat afară de generalul Silviu Predoiu, seful Directiei Generale de Protectie Internă în 2005, după ce i s-au înscenat niste mizerii. În mod normal, SIE trebuia să exploateze datele si să-i informeze mai departe pe beneficiari. Cătălin Harnagea, izolat strategic în actuala clădire a Înaltei Curti de Casatie si Justitie, fost sediu al Securitătii, numită si “Banca” din strada Batistei nu a fost informat. Nici presedintele tării la acea dată, Emil Constantinescu. Cel care a blocat informatia în Centrală a fost generalul Grigore Istrate, securist vechi, fost sef al Directiei de Protectie a Operatiunilor din SIE. Pentru astfel de servicii, în prezent rezervistul Istrate a fost reangajat pe post de consilier civil al adjunctului Silviu Predoiu. Unul dintre aceia care cumulează pensia de general cu salariul de consilier.
O părticică din “Arhiva Mitrohin”

Haosul s-a produs conform planului, iar la începutul anului 1998, guvernul a căzut. Tărănistii au fost discreditati pentru totdeauna. Informatia se mula perfect pe “Lista lui Severin”. Cap de listă printre agenţii români.

“ - Lista lui Severin cu spionii din mass-media si partide politice a provenit de la SIE? A avut Adrian Severin dreptate?

- Lista nu a provenit de la SIE. După ce Severin a anuntat că a intrat în posesia unei liste cu jurnalisti si politicieni spioni, au circulat în institutie mai multe liste, ca să se vadă dacă transpiră vreun nume. Dacă lista pe care am văzut-o eu este cea pe care o detinea si fostul ministru de externe, atunci în proportie de 99,9% este adevarată si deci Severin a avut dreptate.”, fragment din interviul generalului Corneliu Grigoras, fost sef al Directiei de Protectie a Muncii si Cadrelor din Serviciul de Informaţii Externe – 1998. Ofiterul acoperit (cu numele de cod Cuza) a reusit în cele din urmă să informeze Presedintia despre trădare. A fost dat afară din Serviciul de Informatii Externe cu o tinichea de coadă.

Pe parcursul anului 2005, alt fost ofiter acoperit pe spatiul sovietic a depus independent de primul, la conducerea SIE, Presedentie, Parlament, câteva informări care incriminau personalităti politice implicate în “Trădarea de la Hemeius“. Cu nume si date concrete. A fost marginalizat, acuzat de trădare, anchetat mai multe luni de acelasi general Silviu Predoiu. Apoi a fost exclus din SIE. Cătălin Harngea, fostul sef SIE în legislatura Constantinescu a recunoscut într-o emisiune la Antena 3, că nu a fost informat cu privire la această afacere. (Ovidiu Ohanesian)

6 comments :

Filip G said...

Ce a facut bravul marinar in periplul pe mare,a rupt dintii rechinilor.
Unde sunt cei de la protectia animalelor marine?
Sa ai ditamai nava si sa te ocupi de dintii rechinilor,e o problema.
Eba facea reclama la ceva becuri pentru o suma bunicica.
Basescu are contract cu GRIFCO si trusturile de presa pentru publicitate?

Marius Mina said...

Udrea se ocupa de contractele de publicitate, ieri a facut alta licitatie d e 20 de milioane de euro, licitatie cu participarea unei singure firme ,de casa

Marius Mina said...

Victor Ciorbea a nominalizat clar numele lui Traian Basescu ca agent GRU, de Roman n-am auzit nimic .
Felicia Mandrea , observ ca ai devenit dintr-o data aparatorul din oficiu al infractorului Basescu.

Radu Cioboata said...

Iata ca dupa o vreme destul de lunga, incepem sa aflam adevarul. Musai sa se treaca in capul de acuzare a lui basescu si cea de agent GRU.

Anonymous said...

E cam speculativa treaba. Iliescu este cel mai mare agent rus in Romania, nu Basescu. Constantinescu, fiind mason, acel contract de 200 de zile era cu masoneria, avea ceva misiune de indeplinit, nicdecum cu Romania sau poporul roman.
Cert este ca undeva acolo sus jigodiile astea ce se numesc lideri sau sefi de state isi dau mana.

Nu cred ca la ora actuala mai este vorba de ideologie, ci numai despre bani. Cine platese mai bine, isi face treaba, si cum gasca asta de zdrentze care au intrat prin efractiune in sediul guvernului, si-ar vinde si mama pentru ceva bani... e normal ca orice servicii secrete sa isi faca treaba in Romania, si noi sa nu mai intelegem nimic din ce se petrece.
Mai ales dupa ce Iliescu Ilici a distrus contraspionajul romanesc.

Anonymous said...

E cam speculativa treaba. Iliescu este cel mai mare agent rus in Romania, nu Basescu. Constantinescu, fiind mason, acel contract de 200 de zile era cu masoneria, avea ceva misiune de indeplinit, nicdecum cu Romania sau poporul roman.
Cert este ca undeva acolo sus jigodiile astea ce se numesc lideri sau sefi de state isi dau mana.

Nu cred ca la ora actuala mai este vorba de ideologie, ci numai despre bani. Cine platese mai bine, isi face treaba, si cum gasca asta de zdrentze care au intrat prin efractiune in sediul guvernului, si-ar vinde si mama pentru ceva bani... e normal ca orice servicii secrete sa isi faca treaba in Romania, si noi sa nu mai intelegem nimic din ce se petrece.
Mai ales dupa ce Iliescu Ilici a distrus contraspionajul romanesc.