Tuesday, June 8, 2010

Pino Caramitru ii faulteaza viitorul politic lui Costica Canacheu



Cu numai doua saptamani in urma descurcam itele planurilor de viitor politic ale derutatului PDL , Costica Canacheu.(Cum sa emigrezi din PD absurdistanul Basestilor) Concluzia mea era destul de clara, "minoritarul" care este, simte prabusirea PDL in barometrul opiniei publice si incearca disperat sa-si salveze imunitatea netezindu-si traseul catre grupul minoritatilor nationale . Strategia perversa a lui Canacheu cuprinde in primul rand debransarea comunitatii aromane de radacina pur romaneasca si "asimilarea" ei la grupul minoritatilor nationale. O blasfemie care devoaleaza caracterul intraductibil al pionilor portocalii , disperati de eventualitatea ramanerii pe tusa.
Inpolitics publica azi cateva detalii care confirma complexul de ipocrizie ascuns sub firma "Costica Canacheu":

Deputatul PDL Costica Canacheu a încasat o lovitură zdravănă astăzi, după ce reputatul actor Ion Caramitru s-a opus, la tribunal, recunoașterii aromânilor ca minoritate națională.

Susținînd că machedonii sunt români get-beget, Caramitru se opune, în calitate de etnic aromân și preşedinte al Asociaţiei Culturale Macedo-Română, bătăliei duse, de cîțiva ani, de către deputatul PDL Canacheu, la rîndul său președinte al asociației ”Comunitatea Armână din România" pentru ca aromânii să fie declarați minoritate națională. Actorul s-a constituit parte a unui proces pe care organizația lui Canacheu l-a intentat guvernului acum doi ani și s-a prezentat azi la Curtea de Apel, pentru a-și susține poziția, aceeași cu a guvernului. Motivul neoficial pentru care Canacheu se luptă pentru recunoașterea aromânilor este, potrivit unor surse pedeliste, acela că, odată recunoscută ca minoritate, etnia aromânilor va primi automat un loc în parlament și va beneficia, totodată, de importante fonduri guvernamentale și europene.Cum PDL dă semne de înjumătățire a procentelor în sondaje, un loc de deputat al minorităților ar fi singura șansă pentru Canacheu de a-și continua cariera politică. (BTI)


Dr. Emil Ţîrcomnicu, un reputat specialist pe problemele aromânilor, susţine că: „La apropiata aderare a României la Uniunea Europeană, s-au gândit nişte vaşnici grecomani cum să spargă blocul românesc din spaţiul Sud-Est European, inventând teorii, penibile şi ridicole, prin care aromânii n-ar mai fi romani.
Şi, pentru că denumirea încetăţenită de peste un secol, de la Gustav Weigand încoace, marele romanist de origine germană, nu mai convenea, deoarece semăna în fapt prea mult cu cea de român, s-au gândit să îi numească pe aromâni – armanji. Ne întrebăm: pe rramani (fârşeroţi) cum îi numesc, rramanji!?
Nu numai atât, dar s-a apucat, cu ajutorul câtorva simpatizanţi ai noii teorii, să schimbe sensul istoric al mişcării naţionale româneşti sud-dunărene. Un bun specialist în electrotehnică ştie că, dacă schimbă polaritatea bornelor, provoacă scurtcircuit, arzând instalaţia. La fel, Costică Canacheu, înarmat cu o cârlibană, loveşte în statul român, în loc să ajute pe fraţii aromâni din Balcani şi să militeze pentru drepturile acestora. Mai rău, le subminează fundamentul existenţial, prin agitaţia sterilă pe care o provoacă. Cât timp s-a agitat în România, l-am considerat lipsit de importanţă, dar în momentul în care aduce prejudicii de imagine în afara ţării, plângându-se la instituţiile europene că este discriminat, lucrurile se schimbă. Prin funcţia pe care o ocupă în Parlamentul României poate provoca, la Comisia Europeană, ilaritate.
Este un exemplu demn de urmat, că poate se realizează în România, în viitor, un parlament din minoritari (olteni, bănăţeni, maramureşeni, moldoveni ş.a., lista trebuind să rămână deschisă pentru eventuali daci, cumani, pecenegi ş.a.), care votează în bloc, oprindu-se astfel agitaţia politică“.(pesurse.ro)

5 comments :

Anonymous said...

Ce sa papagalul asta basescian numai cu liceul la baza ?
E o rusine pentru neamul machedonesc !!

SANDI

Marius Mina said...

Liceul la baza de date ?

Anonymous said...

El e cu buleftrica...are talent la pus prize...

Marius Mina said...

anonymus, cu Enel sau cu Luxten?

Calacheul said...

Am aflat ca in organizatia(SRL-ul) lui Canacheu s-a inscris si prietenul acestuia, Fane Spoitorul.