Wednesday, July 18, 2012

Horia Georgescu, președintele ANI, scoate pe șest din instituție dosarele PDL-istilor


O sursă din interiorul ANI a dezvăluit modul în care absolut toți membrii PDL au beneficiat de imunitate din partea lui Georgescu • Chichița este ascunsă în sistemul birocratic de la ANI și transformă această instituție într-un DNA cu prerogative extinse

Agenția Națională pentru Integritate, gândită de Monica Macovei și devenită instrument politic în mâna lui Traian Băsescu, conduce investigații în sistemul de poliție politică, împotriva tuturor personalităților ostile regimului actual. ZIUAnews a beneficiat de dezvăluirile făcute de către un membru marcant al acestei instituții, sătul de ilegalitățile comise de conducerea ANI. Îi vom spune „dl Gușă" celui care a avut curajul să ne relateze cum merg lucrurile în instituția condusă de Horia Georgescu. "Totul începe prin sistemul de arhivare și secretizare a documentelor. Birocrația, într-un asemenea sistem, este necesară pentru a putea ţine o evidență strictă a documentelor. La noi, totul este trecut pe calculator, dar într-un sistem aleatoriu. Sesizările, fie că sunt scrise, fie că sunt trimise prin e-mail, fie că sunt simple turnătorii, făcute telefonic, sunt întâi analizate și abia apoi înregistrate. Nu a fost înregistrată nicio sesizare cu privire la vreun membru al PDL. Nu vă întrebați de ce? Asta pentru că nu este permisă o astfel de catalogare în sistem, așa cum se întâmplă la orice altă instituție care vizează activitățile infracționale ale persoanelor. Regula impusă de conducerea ANI pentru a elimina suspiciunile cu privire la neînregistrarea sesizărilor referitoare la membrii PDL este următoarea: se introduc în baza de date doar dosarele cu rezoluție. Când nu au rezoluție, nu sunt înregistrate. Fizic, dosarele sunt apoi scoase din instituție, iar chestia asta se întâmplă în ultima vreme din ce în ce mai des. Asta pentru că se preconizează o schimbare de putere la nivelul conducerii ANI și nu vor să lase în urmă dosare care le-ar pute atrage probleme profesionale sau de corupție. Sau să le creeze probleme celor care i-au patronat până acum. Această așa-zisă îndosariere se face pe computer, dar înregistrarea se poate șterge oricând. Este de neacceptat ce se întâmplă în această instituție în ultimele zile, când se scot din ce în ce mai multe dosare. E clar că nu le pot scoate pe cele înregistrate. O parte dintre noi avem probe care să dovedească implicarea politică în manipularea ilegală a dosarelor. Apare însă o problemă: nici cei care vor veni nu vor ocoli aceste practici, pentru că sistemul este creat în acest fel."

Referitor la modul de organizare și personalul ANI, „dl Gușă" a avut curajul de-a spune adevărul pe care îl bănuiam cu toții." Majoritatea personalului este formată din foști milițieni sau foste dactilografe de prin structurile statului. Au fost premiate cu facultăți și cu un loc de muncă. Nu vor încălca niciodată Omerta. Au lucrat mereu în sistem și sunt doar unelte, fără chip și creier. Uitați-vă în CV-ul lui Georgescu. A făcut facultatea la ta-su, a făcut a doua facultate la ta-su și a dat un master la ta-su. Deci, ta-su l-a făcut om. Păi ce glagorie să ai când, în CV-ul tău, cel care te atestă ca intelectual e tac-tu?„

Legătura ANI-DNA

Sursa noastră a continuat să ne vorbească despre legăturile neprincipiale dintre structura în care activează, și DNA, precum și de calitatea omului din fruntea ANI. "Vine din structura DNA din Serviciul specialiști din Secția judiciară penală condusă de Burlacu Gheorghe, expert-contabil, omul de absolută încredere al lui Morar. Burlacu Gheorghe l-a adus la DNA pe Horia Georgescu, o nulitate profesională, pentru că tatăl lui este proprietarul unei facultăți private din Brașov (n.red- este vorba de Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, filiala Brașov). Dosarul personal demonstrează lipsa capacității profesionale și are avizele negative date de comisia din Parchetul General, la angajarea acestuia. Promovat la ANI la recomandarea lui Morar Daniel".

Deși părea doar un tip supărat pe sistem, "dl Gușă" și-a manifestat îngrijorarea și față de viitor. "Oricine va veni, de la USL, PSD, PNL, UDMR sau mai știu eu ce dracu de partid, nu va putea rămâne cinstit într-un sistem gândit pentru a fi corupt. Întreaga Agenție trebuie regândită, pentru a fi inclusă în sistemul democratic de valori din sistemul judiciar. Ori ești procuror, ori ești inspector ANI. Nu poți avea prerogativele Codului Penal și responsabilitățile unei gospodine. Ăștia sunt așa de proști încât au impresia că noi putem înghiți tot ce ne bagă ei pe gât? "

Forfotă cu mașinile la ANI

Timp de câteva zile, fotoreporterii ZIUAnews au luat în colimatoare activitatea șoferilor și a conducerii ANI. Toată lumea iese și intră cu dosare. Un fapt perfect normal. Problema apare atunci când mașinile șefului ANI sunt trase dosit, pentru a acoperi intrarea în instituție și câțiva indivizi aruncă în habitaclu fel de fel de cutii. Dacă în cutii nu sunt articole de plajă, birotică, sticle de băutură sau mâncare, nu pot fi decât dosare.


ZIUAnews solicită autorităților în drept verificarea sistemului de înregistrare-secretizare de la ANI și mai ales traiectoria dosarelor neînregistrate, dar care au vreo urmă în sistemul informatic din această instituție.


Articole similare:

Agentia Nationala de Integritate si DNA, componente de baza ale sistemului infractional/mafiot

No comments :