Wednesday, April 24, 2013

Culisele politicii românești cu fantomele Securității, homosexualii SIE, santaj, orgii si afaceri murdare



 Premierul Ponta şi liderul Grupului senatorial PSD, Ilie Sârbu, sunt şantajaţi de preşedintele Traian Băsescu
—-> Coica şi Govor, vârfuri de lance ale SRI
Senatorul Marian a făcut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, dezvăluiri incendiare cu privire la viaţa şi activitatea câtorva dintre cei mai importanţi lideri politici locali şi naţionali. Potrivit afirmaţiilor senatorului, ex-ministrul Ovidiu Silaghi, acuzat şi de faptul că a solicitat cetăţenia maghiară, este agent acoperit SIE, primarul Coica şi Mircea Govor sunt “vârfuri de lance” ale şefilor Serviciului Român de Informaţii.



Anchete la Poliţia de Frontieră şi Jandarmerie
Senatorul a debutat conferinţa de presă aluziv, cu un “La Mulţi Ani” adresat “tuturor celor care poartă numele Gheorghe, inclusiv celor care poartă numele Vasile Gheorghe” dar şi cu înţepături la adresa unora dintre reprezentanţii mass-media: “Mă bucur că aţi venit, deşi mă întreb ce caută Nord-Vest TV şi Sătmăreanul, că în ultima perioadă n-aţi dat nimic din conferinţele de presă. Dar nu mă supără faptul că aţi fost trimişi să spionaţi, conferinţa este publică”.

Senatorul Marian s-a arătat mulţumit de faptul că fraudarea examenelor organizate în cadrul Poliţiei de Frontieră, relatată pe larg de GNV, dar şi memoriul jandarmilor sătmăreni, publicat integral de ziarul nostru, în care sunt reclamate abuzurile şefului IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, au atras atenţia organelor de anchetă. “Se face lumină în două cazuri pe care le-am abordat în ultima perioadă, în primul rând în cazul zecilor de poliţişti de frontieră daţi abuziv afară în 2011, în numele unei aşa-zise reforme idioate, iniţiate de preşedintele Traian Băsescu şi de ministrul Traian Igaş, în urma căreia au fost eliberaţi din funcţie poliţişti cu şcoală de ofiţeri, oneşti şi merituoşi, care au primit premii şi alte distincţii, şi au fost păstraţi sau angajaţi ulterior din sursă externă poliţişti de frontieră fără şcoală, fără cinste şi fără profesionalism. Aşa cum bine a titrat ieri Gazeta de Nord-Vest, DGA confirmă fraudarea examenelor de la frontieră, urmând să răspundă principalii corifei ai acestor examene frauduloase, comisarii şefi Gim Giurea şi Vasile Maxim, care au deţinut atunci funcţiile de şef adjunct, respectiv şef de inspectorat judeţean de poliţie de frontieră”, a afirmat Marian.

Anchetă proprie pe problema examenelor fraudate
Acesta a mai precizat că un grup de 24 de poliţişti de frontieră a înregistrat, în urmă cu două săptămâni, o petiţie la Comisia de cercetare a abuzurilor de la Senatul României, şi că el însuşi va avea calitatea de raportor pentru comisie. “Ca atare, voi declanşa o amplă anchetă, începând cu judeţul Satu Mare şi continuând cu judeţele Maramureş, Bihor, pentru a clarifica toate cazurile abuzive de eliberare din funcţie şi pentru a solicita sancţionarea exemplară a celor vinovaţi”, a afirmat Marian, care a anunţat că va organiza întâlniri cu victimele examenelor fraudate. “Pe cei vinovaţi o să-i chem în faţa comisiei la Bucureşti, chiar dacă am aflat ieri că Vasile Maxim şi-a luat din nou concediu de boală – anul ăsta a fost mai mult bolnav şi plecat din unitate decât prezent – şi chiar dacă Gim Giurea, despre care am aflat că are şi un frate, Winnetou, în judeţul lui de baştină, Vrancea, a fugit să se roage pe la Bucureşti să fie scăpat. Nu au nicio şansă”, a opinat senatorul.

Acesta a făcut referire şi la memoriul care i-a fost transmis, adresat de zeci de cadre din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, care viza fraudele şi abuzurile comise de şeful inspectoratului judeţean, colonelul Gheorghe Avram. “Săptămâna trecută, luni, a sosit la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi o echipă din Corpul de control al şefului Inspectoratului Naţional al Jandarmeriei Române, echipă care a stat la Satu Mare preţ de o săptămână. Am înţeles că, în urma verificărilor efectuate, se confirmă aproape în totalitate sesizările subalternilor colonelului Avram”, a spus Marian, care a reamintit faptul că a depus sesizări penale la DNA şi DGA împotriva şefului IJJ Satu Mare.

Replici la cutremurul politic local
În continuarea conferinţei de presă, Marian a pus tirul pe primarul Dorel Coica. “Am aflat aseară cu surprindere că primarul Dorel Coica Costel Michel a organizat ieri o conferinţă de presă, fără să ceară aprobarea conducerii judeţene de partid, în care a anunţat că solicită excluderea mea din partid şi demisia din Senat, precizând că va convoca organizaţia de bază, organizaţia nr. 10 din municipiul Satu Mare, pentru a decide în acest scop. Individul ăsta trebuia să pună în primul rând mâna pe statutul partidului. Acuma înţeleg eu că n-a mai pus mâna pe o carte din facultate, dar nici aşa (…) După ce articolul 31 prevede sancţiunile care se pot aplica în ordine graduală membrilor PSD, articolul 32 prevede expres: sancţiunile prevăzurte la art 31 lit. d (excluderea – n.r.) se aplică în mod corespunzător membrilor birourilor permanente ale organizaţiilor judeţene, de sector şi a municipiului Bucureşti, exclusiv de către Comitetul Executiv Naţional, prin hotărâre adoptată cu două treimi din membrii săi. Ori, eu sunt membru al Biroului Permanent Interimar al Organizaţiei judeţene a PSD, ca şi el, deci pot fi exclus cumai de CEN, în care intră toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene şi membrii Biroului Permanent Naţional, şi cu votul a două treimi. Deci nici Ponta, dacă doreşte, şi Biroul Permanent în care are majoritatea, cu amicii săi juni turciţi din Grand Hotel, nu mă poate exclude”, a precizat Marian. Acesta i-a transmis primarului Coica o copie a articolelor din statut.

“În rest, nu mai am de făcut alte comentarii, pentru că cu analfabeţii, inculţii, bădăranii nu are rost să-mi pun mintea”, a mai spus Marian, care a ţinut să precizeze din nou faptul că va acţiona în judecată posturile Nord-Vest TV, B1TV şi Naşul TV, care au difuzat “atacurile murdare, josnice şi suburbane” ale vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Govor Mircea Vasile Gheorghe, fără a-i solicita sau difuza dreptul la replică. “Trei cabinete de avocatură din Cluj, Târgu Mureş şi Bucureşti au demarat procedurile de sesizare a CNA în vederea sancţionării sau chiar a închiderii acestor posturi, pentru că au încălcat legea sub toate aspectele, începând cu nesolicitarea şi nedifuzarea dreptului meu la replică”, a afirmat Marian. Acesta a dat citire şi unui mesaj transmis de ziaristul Grigore Cartianu (Naşul TV), prin care acesta îi adresa o invitaţie la emisiunea “Cronica de Noapte”, pentru a-i da replica lui Mircea Govor, dar şi pentru a discuta alte subiecte politice. Senatorul a afirmat că nu va da curs invitaţiei tardive şi că va lăsa Justiţia să se pronunţe cu privire la neacordarea dreptului la replică.

ANI, cu lupa pe Coica
Referitor la declaraţiile “curajosului primar Coica Costel Dorel Michel”, Marian a precizat că acesta a acţionat la ordinul preşedintelui PSD, primul ministru Victor Ponta, şi la comanda SRI. “O să las să-şi facă treaba Cel de Sus, împreună cu ANI, pentru că este verificat pentru anumite motive de incompatibilitate şi de conflict de interese legate de activitatea academico-sanitară, şi cu DNA, pentru acte grave de corupţie şi fraudă, inclusiv legate de finanţarea neagră a campaniei sale electorale. Fiindcă Govor tot a vorbit despre finanţarea campaniei electorale a PSD, el a fost director de campanie, şi dacă tot s-a autodenunţat, va trebui să şi răspundă. Numai să-şi amintească tot ce-a făcut, pentru că iertarea de jumătate din pedeapsă funcţionează doar dacă le denunţi pe toate. Ori la mintea lui, nu ştiu dacă e în stare” a spus Marian. “Vorbeşte mult, şi cam atât. De altfel, un prieten mare avocat şi profesor universitar, aşa, între patru ochi, îl denumea “Mircică, cap de bibilică”, şi cred că asta spune tot”, a mai precizat senatorul. Marian a mai anunţat că le va prezenta sătmărenilor adevărata faţă a primarului cu ocazia Zilelor Oraşului. “Vreau ca împreună cu un grup de actori amatori, poate şi profesonişti, să organizăm un spectacol intitulat “Coi-ca Coica”, un musical, în care să prezentăm sătmărenilor periplurile şi peripeţiile, aventurile şi afacerile, inclusiv cu perucă, pentru că a purtat şi perucă în anumite conjuncturi”, a afirmat senatorul.

“Coi-ca Coica”, un musical după Dorel Coica
Senatorul a precizat că musicalul va cuprinde aspecte din întreaga viaţă a primarului, “de la tinereţe până la bătrâneţe”. “De la liceul din Târgovişte, de la facultatea de medicină militară din Bucureşti, de la debutul în cariera militară de la Sfântu Gheorghe (…) de unde a fugit din cauza primei soţii, care era fiică de general, despre continuarea carierei militare şi intrarea în afaceri la Carei şi Satu Mare… O să vorbim şi despre directoratul infracţional de la DSP, referitor la care au existat şi mai există dosare penale, incusiv la DNA, despre afacerismul medicamentos de la cabinetele medicale Coica şi spitale, despre afaceri la Primărie, unde n-a făcut nimic pentru cetăţeni, dar în primele nouă luni a mai făcut câte ceva pentru el, precum şi despre afacerile mafiote derulate prin Germania şi Italia cu medicamente, în majoritatea cazurilor aproape de expirare, dacă nu chiar expirate, dar şi despre traseismul său politic. (…) A trecut pe la APR, PD, apoi la PSD, a vrut să intre şi în PNL, dar nu l-au primit, pentru că au zis că e neserios, şi cred că au făcut bine”, a completat senatorul.

Ovidiu Silaghi, colonel SIE
Marian i-a replicat şi lui Ovidiu Silaghi, pe care l-ar fi făcut deputat. “Spun acest lucru, că l-am făcut deputat, pentru că am avut mai multe voturi decât el şi în comunele în care erau primari PNL”, a afirmat Marian, oferind exemplul comunelor Medieşu Aurit şi Crucişor. “Am înţeles că a zis că eu port pulovere mai scumpe decât costumele Boss, Armani sau Versace pe care le poartă el şi cu deputatul Petric. Vreau să vă spun că pulovărul ăsta costă 60 de lei, îl găsiţi pe strada Cloşca, îl produce o fabrică din Satu Mare. Nu că aş vrea eu să mă justific la Ovidiu Silaghi. Dar n-am niciun pulovăr mai scump de două milioane lei vechi, eu iau marfă autohtonă, de calitate, nu umblu după tot felul de straie cu fiţe, cum umblă ei”, a mai precizat senatorul. Marian a admis că are “un bluzon mai scump”, marca Paul&Shark, al cărui preţ “nu sare de 1000 de lei”.
Replicile la Silaghi au continuat: “Dar dacă tot a deschis discuţia, şi am înţeles că vrea să îmi ceară şi el demiteri şi demisii, ori vrea să închidă ziare locale, o să îi dau nişte subiecte de analiză mai serioasă. În primul rând, Ovidiu Silaghi n-ar mai avea ce să caute în politică, şi nicidecum să mai meargă europarlamentar la Bruxelles. Am înţeles că vrea să plece, în cursul lunii mai, în locul europarlamentarului Buşoi, iar anul viitor să candideze pentru un mandat plin. Acolo ştiţi că indemnizaţia este de 14.000 de euro, iar după un mandat beneficiezi de o pensie de 5000 de euro. Eu nu sunt tentat de Bruxelles, dar vreau să spun şi să transmit şi la nivel central, dar şi la Bruxelles, faptul că Ovidiu Silaghi este ofiţer acoperit al unui serviciu secret, cu grad de colonel. În 2007, în timp ce era ministrul Turismului, a fost cooptat în SIE. Am avut ocazia să îl cunosc pe unul dintre coloneii care l-au instruit, care a trecut în rezervă şi care mi-a spus că era destul de prost la instructaj, şi care este dispus oricând să vină într-o conferinţă de presă, şi la nivel central, şi la Satu Mare”, a mai declarat Marian, care nu a exclus posibilitatea ca instructorul lui Silaghi din SIE să vină cu dezvăluiri mai complete înainte de finele acestei săptămâni.

Ovidiu Silaghi, trădător al interesului naţional
“Ovidiu Silaghi nu are ce căuta în politică pentru că este şi un trădător al interesului naţional”, a mai afirmat Marian. “În 21 iunie 2011, a fost filmat în timp ce solicita cetăţenie maghiară în primăria unei comune din vecinătatea graniţei cu România”, a afirmat senatorul, care a pus la dispoziţia presei fotografiile doveditoare. “Pentru identificare, e într-un sacou portocaliu-căcăniu”, a precizat Marian. “Din păcate mai sunt şi alţi aleşi din diverse structuri ale administraţiei publice locale, şi pe la Primărie, şi pe la Consiliul Judeţean, şi-i aştept să recunoască faptul că din diverse motive au solicitat cetăţenie maghiară. Pentru că nu se poate să depui jurământ de loialitate faţă de două state”, a opinat senatorul. Acesta a mai precizat că după căderea guvernului Ungureanu şi anunţarea noului guvern Ponta din 2012, i-a transmis premierului, prin intermediul socrului său, liderul PSD Ilie Sârbu, fotografiile, care au fost realizate de un serviciu secret maghiar, au ajuns apoi în posesia unor lideri UDMR şi ulterior, s-au “rătăcit” şi în direcţia sa. “Am transmis fotografiile, de bună credinţă, pentru a îl feri pe premier de vulnerabilităţile pe care le putea declanşa aflarea acestui episod din viaţa lui Silaghi”, a precizat senatorul. “Vreau să reţină toţi cei care merg acolo că sunt înregistraţi de serviciul secret maghiar AVO”, a mai afirmat Marian.

Acesta a continuat comentând pe marginea răspunsului transmis de premier în contextul intereselor manifestate de Budapesta în Transilvania. “Din păcate, după două sau trei zile, premierul Ponta mi-a transmis, prin socrul său, un răspuns de genul < <Şi ce?>>, că suntem cetăţeni europeni şi putem avea câte cetăţenii dorim. Nu este chiar aşa, pentru că în spatele acestei legi a dublei cetăţenii, adoptată de guvernul de la Budapesta, se ascunde ceva. Sunt de acord în principiu, şi a acceptat şi Comisia de la Veneţia, şi Comisia Europană, ca cetăţenii români de etnie maghiară, care NU deţin funcţii de demnitate publică ori nu au statut de funcţionar public, să dobânească această cetăţenie. (…) Dar din păcate, profitându-se de actuala criză economică, sunt tentaţi şi foarte mulţi cetăţeni români de etnie română, fie pentru a obţine acces în spaţiul Schengen, fie pentru a obţine viză la liber pentru Statele Unite. (…) Ce se urmăreşte de fapt de cei care au pritocit această lege a dublei cetăţenii? Ca să solicite cetăţenia cât mai mulţi cetăţeni de etnie română, pentru ca la un moment dat să se pună problema < >. De aceea este inadmimisibil ca un om politic, cum se declară Ovidiu Silaghi – care a fost deputat, europarlamentar, ministru, este iar deputat, vrea să redevină europarlamentar – să solicite o asemenea cetăţenie. Cred că şi din cauza asta mi se trage distanţarea, răceala şi pe urmă marginalizarea de care am avut parte din partea premierului Ponta, pentru că am aflat ulterior că ei sunt prieteni foarte buni. Îmi mai spunea Silaghi, la şedinţele din USL, când negociam funcţiile de primari sau consilieri judeţeni, că < , dar am crezut că bravează”, a afirmat Marian. “Silaghi este amic foarte bun, mai ales de şpriţ, şi cu un alt prieten al premierului Ponta, consilier personal, Ovidiu Miculescu, a cărui soţie este Simona Miculescu, fost consilier prezidenţial pe probleme externe al preşedintelui Ion Iliescu în ultimul său mandat, iar acum ambasador al României la ONU. Şi acesta poartă acelaşi hram, cu două luni în urmă a apărut o dezvăluire în Evenimentul Zilei, că a fost turnător al Securităţii, este ofiţer acoperit şi că se află şi în stare de incompatibilitate, ca director general al Radiodifuziunii şi administrator al unei societăţi de radiocomunicaţii, Radio Cons, dacă îmi aduc bine aminte”, a mai completat senatorul.

Marian explică episodul de la Congresul PSD
Senatorul Marian a ţinut să relateze pe larg şi episodul de la Congresul PSD, unde a fost împiedicat să voteze. “Şi pentru că tot e sărbătoarea Sfântului Gheorghe, care are ca simbolistică tăierea capetelor balaurului, vreau să mai ofer câteva explicaţii referitor la episodul de sâmbătă, 20 aprilie, de la Congresul PSD, când zece oameni de ordine, zece gărzi ale lui Victor Ponta, tunse scurt sau rase în cap, m-au împiedicat să votez, respectiv să intru în perimetrul în care era organizat votul electronic”. Senatorul a afirmat că respectivii bodyguarzi sunt gărzile care asigură securitatea la meciurile de fotbal ale echipei Dinamo Bucureşti, şi că întregul incident a fost filmat de consilierul său, locotenentul Gheorghe Alexandru. “M-am dus într-o parte, s-au interpus vreo şapte, au venit şi alţi trei, mi-au spus că (…) Am primit informaţia că băieţii erau de la firma care asigură paza şi protecţia la meciurile clubului Dinamo, unde sunt mari patroni prietenii lui Ponta, fraţii Robert şi Ionuţ Negoiţă, patronii lanţului de hoteluri Rin Grand Hotel”, a explicat Marian. Senatorul a continuat spunând că le-a dovedit şi altor colegi de partid tratamentul la care a fost supus, circulînd prin încăpere şi încercînd din nou accesul în perimetrul de vot, fiind din nou blocat. Marian a anunţat că în calitate de membru şi senator PSD, a solicitat Biroului Permanent Naţional al PSD informaţii “în vederea formulării unei plângeri către forurile naţionale ale PSD şi către forurile de conducere ale Partidului Socialiştilor Europeni şi Internaţionalei Socialiste, precum şi pentru a iniţia o acţiune judiciară în daune morale”. Marian a spus că va cere sancţionarea vinovatului, care, în opinia sa, este “aproape 100%, preşedintele premier Victor Ponta”.

Premierul Ponta, şantajat de preşedintele Băsescu
În finalul conferinţei de presă, încercând să explice reacţiile agresive împotriva sa de la Congresul PSD, senatorul a lansat acuzaţii grave la adresa premierului Ponta şi a socrului acestuia, Ilie Sârbu.
“Într-adevăr, în urmă cu două săptămâni, când m-am suspendat din calitatea de membru, şi apoi joi, când am pornit spre Congres, am anunţat că voi lua cuvântul. (…) Probabil că s-au gândit că o să iau cuvântul sâmbătă şi că nu mă voi mai înscrie la cuvânt, că voi urca direct pe scenă. Numai astfel îmi explic acest gest, fără precedent în analele tinerei democraţii româneşti. (…) Bizar este că la toate congresele la care am participat, ordinea era asigurată de membrii de partid, de la compartimentul organizatoric, sau din organizaţia de tineret. (…) Dar să aduci capete rase… eu ştiu că ăştia au loc în partidele fasciste, naziste, e trist că s-a ajuns aici”, a mai afirmat Marian. “Motivul principal cred că a fost teama lui Ponta că o să prezint nişte date pe care din bun simţ şi spirit constructiv, i le-am transmis cu două săptămâni înainte de congres, prin socrul său, Ilie Sârbu, pentru a-l avertiza că alţi lideri politici foşti şi actuali, precum şi foşti şi actuali şefi de servicii secrete, discută la adresa sa în privinţa unor motive pentru care ar fi şantajat de preşedintele Traian Băsescu şi care ar explica atitudinea sa din ultimele luni, coabitarea, reevaluarea lui Kovesi, Oprea, Botoş şi alţii”, a precizat senatorul, care a pus la dispoziţia presei informaţiile.

“Are obligaţia, morală în primul rând, să răspundă, să se justifice. Trebuie tăiate capetele balaurului, sau dintr-o parte, sau din alta. Am anunţat încă de ieri că voi prezenta detalii referitoare la aceste aspecte în cadrul unei conferinţe de presă pe care o voi susţine duminică după-amiază la Cluj. Aşa se explică toată campania declanşată împotriva mea, la comanda lui Ponta şi a amicilor săi din SRI, naşul George Maior şi generalul Florian Coldea, primul adjunct al SRI, care i-au găsit aici drept vârfuri de lance pe prietenii Mircică şi Dorel Costel Mişel. Poate o să-mi găsesc o zi în care pot să vă vorbesc două – trei ore şi despre cei doi amici pe care i-am pomenit înainte. Dar am considerat că trebuie spuse lucrurile mai importante. Dar, dacă şi-o caută cu lumânarea, o să-mi găsesc o zi şi pentru ei”, a încheiat Marian.
Mihai Bledea


Cu ce este şantajat premierul Ponta de preşedintele Băsescu (conform unor foşti şi actuali lideri politici şi de opinie, care s-au exprimat în baza unor informaţii furnizate de foşti şi actuali şefi ai serviciilor secrete româneşti):

1. Episodul maltratării tatălui şi fugii la Paris, unde a dus câteva luni viaţă de boschetar (1990);
2. Episodul homosexual de la Paris cu ofiţerul SIE acoperit Marin Bobeică (1990);
3. Racolarea în SIE de către generalul Corneliu Biriş (1997), în Unitatea „Fantome” (Umbre), în care, potrivit ofiţerului de legătură identificat de preşedintele Traian Băsescu, a primit misiunea să o monitorizeze pe Carla del Ponte, procuror antimafia, fost procuror general al Elveţiei, ulterior procuror şef al Tribunalului Penal Internaţional de la Haga (în acest scop, a fost trimis la un curs antimafia în Italia şi Elveţia);
4. Determinarea sinuciderii, prin metode uzitate de formaţiunea „Fantome”, a procurorului Cristian Panait;
5. Orgiile sexuale de la hotelul Ana din Târgu Jiu şi de la Rin Grand Hotel din Bucureşti
6. Căpuşarea Complexului energetic Turceni, prin cabinetul de avocatură al prietenului Dan Şova;
7. Înşelarea unui coleg de partid (Bojin) din Timişoara într-un proces penal pentru care a perceput împreună cu avocatul Dan Şova suma de 50.000 euro onorariu;
8. Rapoartele/informările furnizate, în perioada 2011 – 2012, de doamna colonel Rovana Plumb despre cuplul Victor şi Daciana Ponta.


Cu ce este şantajat liderul PSD Ilie Sârbu de preşedintele Băsescu (conform aceloraşi surse):
1. Apartenenţa la DIE, unde a fost ofiţer acoperit înainte de 1989, în formaţiunea „Cimitire” din Unitatea Fantome (care întocmea acte civile de vii pentru morţi sau acte de morţi pentru vii);
2. Plecarea în misiune în Occident (Roma, Italia) în acelaşi an (1985) cu căpitanul de vas Traian Băsescu (Anvers, Belgia) şi cu colegul de seminar Daniel Ciobotea (Geneva, Elveţia), actualul Patriarh al României
3. Dosarele instrumentate de DNA pentru perioada cât a fost ministrul Agriculturii în Guvernul Adrian Năstase (2001 – 2004);
4. Suspiciuni privind acte de corupţie (trafic de influenţă, primire de foloase necuvenite, luare de mită) alături de actualul director general al Romsilva, Adam Crăciunescu, pe care l-a promovat de la Timiş.



1 comment :

EMT said...

Ce zicea Ponta în campania electorală? “Pentru Valer Marian vom înfiinţa un Minister al Dreptăţii”.
NORD VEST TV - Primul ministru Victor Ponta: “Pentru Valer Marian vom face un minister al Dreptăţii!
www.nordvest-tv.ro