Tuesday, May 27, 2014

Socialismul , o boala psihica


Guvernul socialist de la Bucuresti  cheltuie ca la concurs cca 1  miliard de euro pe luna, pentru cheltuieli bugetare curente si obligatii catre firmele si clientala de partid. 
Bani proveniti din imprumuturi externe , pe care romanii vor  fi obligati sa-i achite prin scarificiul catorva generatii. Un singur exemplu , minor pe langa jafurile de miliarde  despre care romanii nu afla din mass media pentru ca, majoritatea trusturilor de presa sunt conectate ombilical sau  prin interpusi, la bugetul public . 
 "Metrorex a cumpărat 16 trenuri de metrou, pentru care ar fi plătit 98 milioane de euro, însă acestea sunt prea late, astfel încât peroanele celor 14 staţii de pe Magistrala 2 de metrou trebuie modificate."

O situatie similara  intalnim in Franta socialistului Hollande  care a castigat, la mustata, alegerile prezidentiale pe o platforma electorala antiburgheza , promitand taxarea  bogatilor cu 75% . Rezultatele nu au intarziat sa apara, firme competitive care pompau  bani la buget au inceput sa plece, oamenii de afaceri  si-au transferat urgent  agoniseala in tari sigure . Unii si-au schimbat temporar resedinta pina  trece urgia  neomarxista . Franta este pe drumul cel bun , al falimentului . Romania mimeaza cresterea economica prin cifre false si vocea imatura a  premierului holograma  din Micul Paris .

Abordarea socialista in politica economica a  Franței   a lovit in ficat  PIB-ul țării   în ultimii ani . Pentru a da economiei un impuls fals , guvernul Hollande a ordonat recent 2.000 de trenuri noi pentru a  le înlocui pe existente și perfect funcționale  .   Efortul de modernizare a paradisului socialist a  fost griat de multiple  erori umane . Un raport Reuters arata că RFF (Caile Ferate Franceze)  a transmis dimensiunile feroviare greșit la SNCF , grupul responsabil pentru comanda trenurilor . Politicienii francezi, din arcul guvernamental,  sunt înșelați să creadă că PIB-ul va fi dublat  dacă stațiile de tren vor fi reconstruite pentru a se adapta  la modele noi,  mai largi decat cele vechi . 
Intervenția statului în economie, cu precadere dirijismul guvernarilor socialiste, a provocat dezastre insurmontabile . Cei care afirma  că banii trebuie cheltuiți  oricum si militeaza, pe timp de criza, pentru  stimularea consumului  care  in viziunea lor ar putea produce crestere economica , sunt paraleli cu realitatea  si regulile economiei  de piata. 
Alt caz patologic , premierul "papion",  Calin Popescu Tariceanu   facea  in 2008  apeluri  televizate catre sporirea consumului  si sfatuia investitorii romani sa-si transfere capitalul in Florida , unde piata imobiliara  se afla in picaj. Curat patriotism si strategie economica liberala ...

Acest mod de abordare nu stimuleaza  creșterea economică , nici nu sporeste averea societății . Dimpotriva,  adanceste datoria publica  pe care incearca sa o recupereze tot din buzunarele contribuabilului , prin largirea cotelor de impozitare, taxe suplimentare si "abcize" aberante .
 Cu toate acestea , statul francez își poate permite cu greu acest lucru având în vedere deficitul bugetar curent . Sute de milioane vor fi cheltuite aiurea pentru a demosntra ca Franța socialista nu este capabila sa produca nimic . Renovarile   gărilor din  Franța au costat deja peste  80 de milioane de euro. Sute de alte gari  așteaptă  inca să fie renovate   în timp ce incompetentii din guvernul francez   continuă să arate cu degetul unul catre celalat, pentru pagubele  provocate.

Peste sapte milioane de asistati sociali in Romania

Principalul  simptom al socialismului este ipocrizia
Politicienii socialiști adora , din considerente perverse, electorale,  săracii, clasele inferioare, inactivii  - atâta timp cât acestia  trăiesc cat mai departe de lumea lor  .
Ar trebui să tratăm socialismul ca o boală mintală , sau  costul  terapiei ne-ar baga in faliment ? 

No comments :